روزنامه ایران، 14 آذر
فرهاد فخرالدینی در مراسم نکوداشت کیوان ساکت:
مخالفت با موسیقی، نا آگاهی نسبت به ارزشهای معنوی هنراست
*نداسیجانی
مراسم نکوداشت کیوان ساکت نوازنده پیشکسوت تار و سه تار شامگاه یکشنبه 12 آذرماه با حضورمعاون سیاسی، امنیتی- اجتماعی استانداری خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی خراسان رضوی وبزرگان موسیقی ایران، درمؤسسه خیریه همدم (فتح المبین) شهرمشهد برگزار شد.
سهیل محمودی شاعرمعاصرایران که اجرای این برنامه را برعهده داشت کیوان ساکت را هنرمند تأثیرگذار درعرصه موسیقی معرفی کرد وگفت: کیوان ساکت علاوه براینکه درعرصه هنروجه ارزندهای دارد، کارهای خیریه ارزندهای نیزبه یادگار گذاشته است. اوهمچنین به شهرمشهد که زادگاه هنرمندانی چون ملک الشعرای بهار، شفیعی کدکنی واستاد محمدرضا شجریان است اشاره کرد و از حاضران درسالن تقاضا کرد برای سلامتی استاد شجریان که بخش مهمی از خاطرات معنوی ما چون دعای «ربنا» با نام او گره خورده است دعا کنند.
دکتر محمد سریرآهنگسازموسیقی ایران سخنران بعدی این مراسم ضمن تأکید وتوجه به معلولان گفت: کیوان ساکت موسیقیدان بسیارشناخته شده، برجسته ومسلط به نوازندگی دانش وبینش موسیقی است.این هنرمند ازچند جهت شاخص هستند، نخست اینکه کیوان ساکت توانست بخشهای درخشان موسیقی دوران ما و آنچه درگذشته بوده است را آرام آرام کسب کند، دیگر اینکه ایشان به تکنیک وادراک کاروهمچنین فهم ومنیتی که دریک موسیقیدان باید وجود داشته باشد بخوبی آشنا هستند و نگاه شگرف و دانش وسیعی به موسیقی ردیف دستگاهی دارند. این هنرمند درحوزه موسیقی یک وجه متمایربا توان کاملاً متفاوت هستند. درادامه برنامه استاد عثمان محمد پرست روی صحنه آمد ودرسخنانی گفت:خدا را شاکرم ایرانی هستم ومسلمان و خدمتگزار این مملکت و بدون آنکه حتی مبلغ ناچیزی ازمردم دریافت کنم در راه خدا کار میکنم و تا به امروز 920 مدرسه ساختهام.
حسن ناهید نوازنده برجسته ساز نی نیز به آشنایی خود با کیوان ساکت اشاره کرد وگفت: سرآغازآشنایی من با آقای کیوان ساکت در ارکسترمرحوم پرویزمشکاتیان بود وبعد ازمرحوم مشکاتیان به خاطرعلاقهای که آقای ساکت به کلنل وزیری داشتند نام ارکستر خود را وزیری انتخاب کردند وازآن زمان به بعد حدود 20 سال درکنار همدیگر فعالیت داشتیم و کنسرتهای بسیاری را داخل و خارج ازایران برگزار کردهایم. استاد ساکت به لحاظ اخلاقی بهترین نمونه یک هنرمند هستند، مهمترین حُسنی که استاد حسین تهرانی همیشه به این مسأله تأکید داشتند ومی گفتند هنرمند 99 درصد اخلاق است ویک درصد هنر. فرهاد فخرالدین رهبرارکسترکه دراین مراسم حضورداشت در جملاتی بیان کرد: چند هفته گذشته به افتخارهمسرم به قزاقستان سفرکرده بودم درآنجا برنامهای با 95 نوازنده ارکستر برگزار شد که اتفاقاً نام انتخابی آن ارکسترموسیقی ملی بود و بیشتراعضای آن نوازندگان سازتنبورو نوای آن صدای تنبورنوازان خراسان بود واین نشان میداد خراسان بزرگ پیشینه فرهنگی بسیارقوی در هنر وموسیقی دارد. این آهنگسازگفت: فرهنگ وهنر ارزش واعتباردولتها را تشکیل میدهد، ملتی ارزشمند است که به هنربها بدهد و چنین فرهنگی برای چنین ملتی خواهد ماند. مخالفت کردن با موسیقی وهنردر واقع ناآگاهی نسبت به ارزش های معنوی هنر است، کسی که این ارزشها را نشناسد طبیعتاً میتواند دشمن هنرباشد.
در ادامه مراسم با حضور مسئولان و هنرمندان کتاب «گزیده ردیف کاربردی موسیقی ملی ایران» کیوان ساکت رونمایی و نزدیک به 100 جلد آن به امضای کیوان ساکت خریداری و عواید آن به مؤسسه خیریه همدم اهدا شد.همچنین مجسمهای ازکیوان ساکت از سوی بنیاد کودک به این هنرمند اهدا شد. کیوان ساکت پیش ازمراسم رونمایی کتابش درسخنانی گفت: بانی این امر نیکو مؤسسه خیراندیش «همدم» است و عزیزان این مؤسسه بهانهای شدند تا ستارههای هنر ایران دراین مراسم حضور داشته باشند و آسمان خراسان بزرگ را نورانی کردند.در این مراسم ویدئویی از غلامحسین امیرخانی که بهدلیل بیماری دراین مراسم حضورنداشت پخش شد. محمدسریر، نادرمشایخی، فرهاد فخرالدینی، حسن ناهید، عثمان محمد پرست خوافی، محمد جعفریاحقی، محمد دلنوازی، اسرافیل شیرچی و رسول مرادی میهمانان این مراسم بودند.
برش
هنر را فراگیر کنیم
سید جواد حسینی
معاون سیاسی- امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی
هنر و موسیقی مسأله مشترک همه ما است و برای آنکه هنرقدرببیند و برصدر نشیند و دردل جامعه برود و زندگی و پویایی ایجاد کند در برابر آن وظایفی داریم بنابراین درشهر مشهد هم کسی با این موضوع مخالفتی ندارد اما یکسری نظرات درخصوص حواشی موسیقی وجود دارد و تلاش ما این است که شرایطی فراهم شود این حواشی و مسائلی که عدهای دلسوزانه دغدغهمند آن هستند بهطور کلی از بین برود و هنر را فراگیر کنیم. دراین باره شورای فرهنگ عمومی نیز با 21 عضو به یک جمعبندی رسیده تا با همفکری یکدیگر آیین نامهای لازم تدارک ببینند.