همدم ما و همدمی شما
400 ذهن پاک و بیفریب، گوشه ای از شهر مشهد، زندگی میکنند که نامش خیریهی همدم فتحالمبین است. اولین قدم سال 1361 برداشته شد؛ زمانی که با پذیرش 60 دختر، تکهای زمین سهم دختران کمتوان ذهنی شد تا در آنجا زندگی و خدمات توانبخشی دریافت کنند و از روزهای عمر، لذت بیشتری برند.
موسسه ابتدا تحت پوشش سازمان بهزیستی بود اما سال 1381 نوع مدیریتش، به شیوهی هیئت امنایی تغییر کرد. هیئت امنای موسسه که از خیرین نیک اندیشان اند، با تمام همت و نیرو، در جهت بهتر شدن شرایط دختران موسسه، گام بر میدارند.
فعالیتهای مختلف ورزشی برای دستیابی به حداکثر توانمندی جسمی و شرکت در کارگاههای هنری از قبیل گلیم بافی، سوزندوزی و سرمهدوزی و فراهم کردن فضایی شبیه به خانه برای دختران این مرکز، هزینههای سنگینی در بر دارد. برای هر مددجو ، ماهانه قریب 50،000،000 ریال هزینه میشود که یارانه ی دریافتی از سازمان بهزیستی، تنها پاسخگوی حدود یکسوم این هزینه هاست و الباقی را کمک های نقدی و غیرنقدی مردم و خیرین تامین میکند.
400 مددجوی تحت حمایت موسسهی همدم، همگی دختر بیسرپرست یا بد سرپرستاند و در حال حاضر قریب 150نیروی قراردادی، در خدمت توانبخشی و مراقبت آنان اند.
کمکهای مردمی، علاوه بر توانبخشی دختران، صرف اتفاقات مبارک دیگر هم میشود؛ از جمله اتفاقات خوب ساخت و راه اندازی سالن نگارخانه(مکان نمایشگاههای مؤسسه) با مساحت 400 متر مربع و همچنین تالار همایشهای مؤسسه با ظرفیت 450صندلی در فضای حدود 650 متر مربع مجهز به سیستم های صوتی ونوری پیشرفته، سکوی گردان برای اجرای نمایشهای حرفهای و همچنین پخش فیلم های سینمایی و دیجیتال و نیز سالن های جنبی شامل: تشریفات، کافه، گالری است. این امکانات، علاوه بر نیازهای فرهنگی و هنری موسسه، برای پذیرایی از میهمانان و برگزاری مراسم و جشنها و برنامههای دیگر ادارات و موسسات نیز مورد استفاده قرار میگیرد که در مواقع استقبال نیکاندیشان، خود منبعی برای تامین نیازهای مالی موسسهی همدم است.
هیئت مدیرهی موسسه، در حال حاضر هفت عضو اصلی و دو عضو علی البدل دارد:
حاج اکبر صابری فر (رئیس هیئت مدیره)، مهندس حمید طیبی (نائب رئیس)، دکتر زهرا حجت (مدیرعامل موسسه) و آقایان حسین محمودی، علی اکبر علیزاده قناد، مهندس علی کافی و جعفر شیرازی نیا، دیگر اعضای هئیت مدیرهی همدم هستند.