موسسه خیریه توانبخشی دختران بی سرپرست و کم توان ذهنی
 هـمـــدم فتـح المـبین
www.Hamdam.org
انتخاب زبان: انگلیسی     0
امروز: يكشنبه ۱۴۰۳ پانزدهم مهر

تاثیر نیروی گرانش، بر سلامتی ما
 

وضعیت قرارگیری بدن چیست وچرا اینقدر مهم است؟

 اساساً وضعیت قرارگیری خوب بدن به توجه به نیروی همیشه حاضر گرانش اشاره دارد. ما چه درحال ایستاده باشیم، یا نشسته یاد درازکش، جاذبه زمین نیرویی بر مفاصل، رباط ها و عضلات ما وارد می‌کند.

در مطب پزشکان اغلب از ما خواسته می شود که زمان گوش دادن به صداهای ریه صاف بنشینیم. در حین صاف نشستن، عضلات و تاندون‌های جلویی که درحال حاضر بیش از حد کوتاه شده اند را سفت می کند واین باعث محدودیت هایی در سهولت حجم تنفسی می شود. حتی کمی سفت کردن این عضلات برای صاف کردن بیشتر شخص، باعث سفتی در کل بالاتنه می شود و تنفس عمیق را مشکل می سازد. وضعیت قرارگیری خوب بدن به ما کمک می کند تا استخوانها و مفاصل را در هم ترازی درستی نگه داریم. اگر از عضلات درست استفاده بشود فشار وارده غیر طبیعی بر سطوح مفصل کم می‌شود و در نتیجه از ابتلا به آرتریت و درد مفاصل به میزان قابل توجهی می توان جلوگیری کرد.

وضعیت قرارگیری بدن می تواند همچنین بر قالب ذهنی شما تاثیر بگذارد. اگر سرمان کاملاً بالا و بدنمان را صاف کنیم و راه برویم و یا حتی در وقت نشستن اینگونه باشیم، حالت بدن خوب است و اصلاًنمی توانیم به چیزهای بد فکر کنیم. اعتماد به نفس در این لحظه بالا می رود و ما ناخودآگاه به مسائل خوشایند فکر می کنیم. در مقابل افرادی که افسرده هستند و دردهای مزمن دارند، اغلب به حالت خمیده می‌ایستند و یا می نشینند.

 داشتن وضعیت قرارگیری خوب در نشستن و ایستادن، تنفس کامل و طبیعی را آسانتر کرده و به آرامش و تمرکز فکر کمک می کند. زمانی که احساس افسردگی و یا اضطراب دارید، سعی کنید وضعیت قرارگیریتان را تغییر دهید. نفس عمیق بکشید و صاف بایستید. بسیاری از تمرینات شرقی مانند یوگا و تای چی، روی همین اصل از وضعیت بدن کار می کنند.

 وقتی یک وضعیت قرارگیری خوب داشته باشید، 5/1 تا 2 کیلوگرم وزن ظاهرتان کاسته می شود.  این کار باعث می شود تا شما باریکتر و جوانتر به نظر برسید.

آگاهی از وضعیت قرارگیری خوب، اولین گام برای شکستن عادات قدیمی و کاهش استرس و فشار روی ستون فقرات است. به عنوان مثال قوز کردن، جریان خون را به مغز کاهش می‌دهد و در نتیجه ولع و حرص خوردن مواد قندی راتشدید می‌کند  و باعث چاقی می شود. همچنین وقتی قوز می کنیم، استخوانهای مهره به انتهای عصب ما فشار می‌آورد و فشار بر روی اندامها افزایش می یابد. این اتفاق باعث می شود که اندامهای شکم از حرکت بایستد و فعالیت قلب با اختلال انجام شود. درنتیجه بر عملکرد ریه‌ها و روده ها نیز تاثیر می‌گذارد و کارکردشان را سخت تر می کند. با گذشت زمان، قوز کردن باعث می شود که هضم غذا برای شما سخت تر شود و به هنگام تنفس هوای کافی وارد بدن خود نکنید. این باعث بهم خوردن بالانس بدن می‌شود و منجر به کمردردهای طولانی مدت و فشار به گردن و کمر خواهد شد.

 اثرات ذکر شده فوق، در افزایش قوس کمر (لوردوزیس) و انحراف های جانبی ستون فقرات (اسکلیوز) صدق دارد و باعث آسیب رسانی و نداشتن عملکرد مناسب اندامهای داخلی بدن می شود. لطفا صاف و راست بایستید. برای این کار فرض کنید که پشت خود را به یک دیوار چسبانیده اید تا قد شما را اندازه بگیرند. در این حالت سر خود را صاف نگه دارید و چانه خود را تو بدهید. پاشنه پاها باید 5 تا 8 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند. گوشهای شما باید روی میانه شانه های شما قرار بگیرند. شانه های خود را عقب دهید، زانو های خود را صاف نگه دارید و شکم خود را تو بدهید. همچنین باسن خود را طوری بیرون ندهید که مجبور شوید سر خود را به سمت آسمان کش دهید.

 حالت بدن در هنگام خوابیدن نیز می تواند در شکل گیری ستون فقرات تاثیر گذار باشد. استفاده از تشک های سفت به جای نرم و گود در شکل گیری عادت به صاف کردن ستون فقرات موثر است.

چربی زیاد اطراف شکم، بر ستون فقرات بدن فشار زیادی وارد می کند و این با رژیم غذایی، قابل درمان است.

برای ارزیابی قوس کمر نیز، در حالت ایستاده به پشت دیوار در حالی که شانه ها دیوار را لمس کند، فاصله گودی کمر تا دیوار باید 5 الی 6 سانت باشد. در غیر این صورت باید برای درمان اقدامات لازمه انجام شود.

هنگام مطالعه سرتان را به پایین خم نکنید، در این حالت اکسیژن کافی به مغز نمی‌رسد انرژی شما زودتر تحلیل می‌رود و توانایی یادگیری کاهش می یابد. هنگام مطالعه، نباید سر بیشتر از 20 تا 25 درجه خم شود.

*محبوبه مشرف

منابع:

-1 همشهری آنلاین

 -2اصلاح پوسچر و اعوارض ناهنجاری های قامتی؛دکتر مهاجرزاده

Salamat News

www.fitness posture

www.aftabir.com

Healthy therapy american  journal

 
تاريخ:  ۱۳۹۸/۷/۱۰ به اشتراک گذاشتن این خبر :    
 


معرفی این خبر به دوستان


نظرات
نقدی موجود نیست
نظر شما

امتياز کاربران 0 از 5
 

 
آدرس پستی : مشهد ، بلوار خیام شمالی ، خیابان عبدالمطلب ، عبدالمطلب 58

تلفن: 31732 (051)


تلفنخانه : 37111764 - 37111755 (051)
تلفن مستقیم مدیریت : 2 - 37112111 (051)
تلفن مستقیم معاونت : 14-37112113 (051)
پاسخگوی شبانه روزی: 6262 125 0935
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه خیریه دختران کم توان ذهنی و بی سرپرست همدم می باشد.

www.hamdam.org