یک جشن و چهارصد خاطره با خوبان...
پس از دو سال احساس تنهایی و دوری از همیاران و خیرخواهان کشورمان که به دلیل شیوع ویروس کرونا در جمع اهالی همدم حاکم شدهبود، سرانجام در میان شادی و شور 400فرزند همدم، جشن روز جهانی معلولان سال 400، با حضور شما مردم و مسئولان برگزار شد؛ جشنی که قرار بود در روزی سرد و مه آلود برگزار شود. در روزی که شهرآورد سنتی فوتبال استقلال و پرسپولیس هم از تلویزیون پخش میشد و ما فکر میکردیم به این دلایل و همچنین به دلیل ترس از کرونا، میهمانان کمتری در تالار همدم حضور داشته باشند، ولی... در این گزارش و از نگاه روابط عمومی موسسهی خیریهی همدم (فتحالمبین)، شما روایتی امیدبخش از جشنی کوچک اما شورآفرین خواهید خواند؛ جشنی که طی دوساعت، خاطرهای زیبا و بهیادماندنی از یک سال همراهی و همدلی انسانهایی خوب رقم زد.
مدیران و حرفهای دلگرمکنندهی آنها
در ابتدای این برنامه که سیزدهم آذر 1400 و از ساعت 17 آغاز شد، دکتر زهرا حجت (مدیر عامل) ضمن خیر مقدم به مدعوین گفت: «ای کاش فرد معلولی وجود نمیداشت تا روزی برای او هم در تاریخ جهانی ثبت نمیشد. ما خادمین فرزندان بیسرپرست و دارای معلولیت همدم، زمانی خوشحال میشویم که بشنویم در ایران و جهان، فرزندی معلول به دنیا نیاید و امیدوارم به زودی شاهد سلامت کل جامعه و همینطور درمان کامل بیماری وحشتآفرینی به نام ویروس کرونا باشیم.» وی با اشاره به برخی فعالیتهای توانبخشی صورت گرفته در همدم افزود: «افتخار ما در همدم این است که هر سال که میگذرد فرزندانمان توانمندتر از سالهای قبل شوند و در محیطی بانشاط و پر انرژی زندگی کنند که البته این میسر نمیشود جز به مدد حضور خیرین و مردم همدمدوست در کنار 400 دختر بیسرپرست و ساکن این خانه که امیدوارم همچنان سایهی خیرخواهی آنها بر سر ما و فرزندانمان تداوم داشته باشد.» در ادامه، دکتر فاطمه سلیمی (عضو هیات رئیسهی شورای اسلامی شهر مشهد) در جایگاه حاضر شد و ضمن تبریک روز جهانی معلولان گفت: «همدم یکی از پرافتخارترین موسسات خیریه و توانبخشی شهر و کشورمان است که با نگهداری و آموزش و توانبخشی علمی فرزندانش، خدمت بزرگی به جامعهی معلولان دارد. من اعتقاد دارم مادریارانی که از این فرزندان معصوم نگهداری میکنند میبایست بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته و شغل آنها در میان طبقات پرخطر کاری قرار گیرد.» وی ضمن اشاره به لزوم همدلی و همکاری نهادهای دولتی و خصوصی با همدم اضافه کرد: «خیرین و مردم همیشه پای کار بوده و هستند. من امروز شاهد بودم جمعی از مردم خیرخواه مشهد با حضور در تالار همدم و فشردن دست فرزندان یتیم این خانه و همدلی کردن با آنها، وظیفهی انسانیشان را نشان دادند. من معتقدم اگر همکاری با یک موسسهی خیریه را به سه بخش تقسیم کنیم، مردم در یک بخش آن قرار دارند و دو سوم باقی مانده وظیفهی نهادهای دولتی از جمله شهرداری و مجموعهی مدیریت شهری است. مردم و خیرین امروز پای کار هستند و ما منتظر اعلام حضور مدیران نهادهای دولتی نیز هستیم.» در این مراسم ویژه که به مناسبت بزرگداشت روز جهانی معلولان، با حضوراعضای شورای اسلامی شهر مشهد، اصحاب رسانه، خیرین، هنرمندان و جمعی از کارکنان و فرزندان موسسهی خیریهی همدم، در تالار همایشهای موسسه برگزار شد، مدیر کل بهزیستی استان و معاونان وی و جمعی از مدیران نهادهای دولتی نیز حضور داشتند و از خیرین و کارکنان نمونهی این خیریهی توانبخشی نیز، تقدیر به عمل آمد.
اجرای سرود و موسیقی هنرمندان همدمی و مردمی
در این مراسم، محسن میرزازاده، هنرمند سرشناس کشورمان نیز حضور داشت که در بخشهایی از مراسم به اجرای موسیقی مقامی خراسانی پرداخت و شور و شعف خاصی به حضار خصوصا بچههای همدم بخشید. محسن میرزازاده که پای ثابت برنامهها و جشنهای فرزندان همدم است در ابتدای اجرا گفت: «خیلی خوشحالم که دوباره در جمع صمیمی بچههای همدم قرار دارم. جمعی که انرژی خاصی دارند و هروقت به اینجا سر میزنم الهامی تازه برای آهنگی نو میگیرم.» آقای میرزازاده، بعد از اجرای سه آهنگ جدید از خودش، همراه با تکتم (تکخوان گروه سرود همدم) آهنگ مشهور دخترقوچانی را نیز همخوانی کرد که مورد توجه ویژهی حضار قرار گرفت. نباید ناگفته بگذاریم که پیش از اجرای چند آهنگ توسط استاد میرزازاده، گروه سرود «آوای همدم» نیز به همراه مربی خود استاد امین خمر، چند آهنگ متفاوت اجرا کرد که در هنگام این اجراها، تالار همدم مملو از سکوتی آهنگین بود. سکوتی هماهنگ و تشویقی طولانی که حتی توسط خردسالان حاضر در تالار نیز رعایت شد.
کلیپها و جادوی تصویر
گاهی همه چیز را نمیتوان با سخنرانی به مخاطب گزارش و القا کرد. آنجا دقیقا نوبت جادوی تصویر روی پردهی نقرهای تالار همدم است. در این جشن بهیادماندنی، سه کلیپ تاثیرگذار و خبری نیز پخش شد. ابتدا کلیپ کوتاهی از زندگی و توانبخشی اهالی همدم که توسط یاور خوب موسسه، صادق دهقانی ساخته شده است به نمایش درآمد و سپس کلیپ آهنگین «بال رویایی عشق» پخش شد که توسط همایون شجریان و جمعی دیگر از اساتید موسیقی، گرافیک و فیلمبرداری ساخته و به دختران همدم تقدیم شده است. سومین کلیپ، فیلمی روایی و کوتاه از ساخت و تجهیز کتابخانهی تخصصی همدم بود که نشاندهندهی تلاش و پیگیری خیرین، مدیران و جمعی از کارکنان موسسه جهت اضافه کردن نهادی فرهنگی – علمی با هدف پربارتر کردن اهداف توانبخشی همدم است.
افتتاح کتابخانهی تخصصی همدم و درخواستی فرهنگی کتابخانهی تخصصی همدم از جمله بخشهایی است که تاسیس و تجهیز آن از ابتدای سال جاری با هدف توانمند سازی علمی روانشناسان، کاردرمانگران و سایر کارشنان تخصصی مجموعه و همینطور پربارتر کردن اوقات فراغت فرزندان موسسه کلید خورده است. در این مسیر، جمعی از نهادها و خیرین با اهدای کتاب به این کتابخانه، سعی در کمک به تجهیز و بهروزرسانی آن کردهاند. از جملهی این نهادها میتوان به مرکز پژوهشهای اسلامی آستانقدس رضوی، بنیاد فروسی، دانشگاه فردوسی مشهد و بنیاد مرحوم دکترایرج افشار اشاره کرد که امیدواریم سایر نهادهای همکار و همچنین انتشاراتیهایی که این خبر را میخوانند، ما را در تداوم این مسیر یاری دهند. لازم به ذکر میدانیم که؛ کتابخانهی همدم در حال حاضر حدود سه هزار جلد در حوزههای روانشناسی، ادبیات، تاریخ، فرهنگ و هنر، علم، فلسفه و ادبیات کودکان دارد و میتواند مرجعی خوب برای علاقمندان به حوزههای مرتبط باشد. در آیین افتتاحیهی این کتابخانه که با حضور دکتر مسعود فیروزی (مدیر کل بهزیستی استان) و جمعی از معاونان وی انجام گرفت، لزوم توجه نهادهای دولتی و اهدای کتاب به مرکز فرهنگی تازه افتتاح شدهی همدم توسط خانم دکتر حجت و آقای سپاهی لایین (مدیرروابط عمومی همدم) به سمع دکتر فیروزی رسید و ایشان نیز، همزمان ضمن تماس تلفنی با حجت الاسلام علی اکبر سبزیان (مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی) قول مساعدت در این زمینه را از ایشان دریافت کردند.
تقدیر از خوبان روزگار
خوبان روزگار، عنوانی است برای آنهایی که در روزگار سخت کرونا و یخزدگی اقتصاد ایران، کمر همت به خیرخواهی و همدلی میبندند و همچنان وفادار به خوبی و مهربانی هستند. آنها عضو همین مردم جامعهاند که قلبی بزرگ و سخاوتمند دارند و هیچگاه 400 دختر بیسرپرست همدم را فراموش نمیکنند. در بخش پایانی جشن همدم، از جمعی از آنها و همچنین برخی از کارکنان همدم تقدیر شد. هنگامی که اسامی خیرین خوانده میشد دستزدنهای مداوم فرزندان همدم، تقدیری خاص بود از دستهایی که سایهی سرشان هستند...
جشن روز جهانی معلولان در میان شادی و شور اولیهای که داشت و بعد از دو سال وقفه در برگزاری چنین مراسمی برگزار میشد. در روزی که نیکاندیشان هموطن، هوای سرد مشهد و پخش زندهی مسابقهی فوتبال استقلال و پرسپولیس از تلویزیون را بیخیال شدند و خودشان را به جمع بچههای بیسرپرست اما شاد و پر انرژی همدم رساندند تا بگویند: «بچههای همدم، ما همیشه در کنارتان هستیم، شما تنها نیستید، ما شما را با هیچ چیزی عوض نمیکنیم...» |