موسسه خیریه توانبخشی دختران بی سرپرست و کم توان ذهنی
 هـمـــدم فتـح المـبین
www.Hamdam.org
انتخاب زبان: انگلیسی     0
امروز: دوشنبه ۱۴۰۳ سوم دي

پیوند صنعت و محبت در سالن همایش‌های همدم
 
یکشنبه‌شب نوزدهم مهرماه، درآستانه‌ی روز جهانی استاندارد، شهر مقدس مشهد شاهد برگزاری مراسمی باشکوه و به‌یادماندنی بود که طی آن افتخار میزبانی خانواده‌ی صنایع و دست‌اندرکاران تولید و کارکنان اداره‌ی کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان رضوی، درکنار جمعی ازمسئولین و کارگزاران این حوزه به موسسه‌ی توانبخشی همدم فتح‌المبین و سالن زیبای همایش‌های آن داده شده بود.
به گزارش روابط عمومی موسسه‌ی خیریه‌ی همدم، دراین مراسم که با اقبال و حضور خوب کارکنان بخش صنعت و تولید همراه ‌بود و از ساعت 18 تا 22 شب به‌طول انجامید، اجرای بخشی از مراسم به عهده‌ی گروه سرود دختران همدم(آوا) گذاشته شد که با استقبال و تشویق‌های ممتد حاضران در سالن، برنامه‌ای خاطره‌انگیز را رقم زد. علاوه براین، اجرای دکلمه‌ی زیبای «ندا» و پخش کلیپی در باره‌ی موسسه‌ی همدم، باعث ایجاد فضایی از حس و عاطفه و اندوه و امید شد که درمجموع، پیوند نخبگان عرصه‌ی صنعت وتولید را با خانه‌ی باصفا و بی‌ریای 400 دختر توانجوی همدم، بیش ازپیش محکم کرد. این پیوندمحکم وقتی تجسم عینی یافت که دربرنامه‌ی پایانی این مراسم، با حضور سرکارخانم دکتر حجت(مدیرعامل موسسه) بر روی سن، در کنار لوح تقدیر و تندیس افتخار ویژه‌ی اداره‌ی کل استاندارد، هدایای فرهنگی و هنری موسسه نیز که با گلدان کوچکی از دست‌ساخته‌های دختران همدم مزین شده بود، تقدیم صنعتگران برگزیده گردید.
در این مراسم ویژه که به دلیل تلاقی روز جهانی استاندارد(22 مهرماه) با شروع ماه محرم، سه روز زودتر از تقویم سالانه برگزار می‌شد، مهندس امیرشهلا(مجری خوب برنامه) نیز، به کرات از انتظارات توانجویان همدم، تلاش‌های دست‌اندرکارن موسسه و نقش خیرین و صنعتگران نیکوکار در برآوردن نیازهای گوناگون دختران تحت پوشش این خیریه سخن گفت و دلهای حاضران را برای بذل عنایت و محبت بیشتر به نیازمندان و کم‌توانان مقیم همدم مهیاکرد.
مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد، درکنار تقدیر از برگزیدگان، چندین سخنران صاحب‌نظر در حوزه‌ی تولید وصنعت هم داشت. ازجمله‌ی این سخنرانان احسان ارکانی، معاون توسعه‌ی مدیریت و مابع انسانی استانداری خراسان رضوی بود که با اشاره به تلاش‌های فعالان حوزه‌ی صنعت در خراسان رضوی، تمرکز آنان بر عبور از دوران پس از تحریم را دارای اهمیت دانست. 
وی اظهار کرد: خراسان رضوی سالانه پذیرای بیش از 25 میلیون زائر است و از این رو باید از سوی سازمان ملی استاندارد به واحدهای تولیدی و بازار این منطقه توجه ویژه ای صورت گیرد.
غلامحسین شافعی (عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی) نیز دراین مراسم گفت: کنترل کیفیت کالاها در گمرکات بویژه در دوران پساتحریم با توجه به توان علمی بالای سازمان استاندارد باید به این نهاد واگذار شود تا از موازی کاری ها و اقدامات غیرضروری جلوگیری گردد.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: نظامات اقتصادی دنیا در هیچ زمانی مثل امروز وابسته به یکدیگر نبوده اند و در شرایط کنونی در سراسر دنیا عمده کالاها با هدف مصرف در بازار جهانی تولید می‌شود.
شافعی افزود: در بخش تقاضا و عرضه‌ی کالا در کشور با دو چالش مهم مواجه هستیم؛ در طول زمان تقاضا در کشور از روند رو به رشد تقاضا در جهان پیروی کرده اما بخش تولید کشور متناسب با نظام تولید و عرضه‌ی کالا در سطح جهان نبوده و فناوری روز را از دست داده است.
وی همچنین اظهار کرد: اگر به نظام اقتصادی امروز توجه داشته باشیم باید فرهنگ سازی عمومی در زمینه کیفیت کالا و استانداردسازی آن رعایت شود زیرا در جهان امروز ثابت شده که توسعه اقتصادی بدون توسعه فرهنگی میسر نیست.
شافعی علاوه براین تاکید کرد: باید تولیدکنندگان، مسئولان و بازرسانِ استاندارد را مشاوران امین خود بدانند نه اینکه آنان را فقط مچ‌گیران کنترل کیفی تلقی کنند زیرا این نگاه منفی در استانداردسازی، کیفیت کالاها را افزایش نخواهد داد.
وحید مرندی‌مقدم (معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران) نیز دیگر سخنران مراسم بود که گفت: بعد از شرایط پساتحریم شرایط اقتصادی جدیدی در کشور به وجود می‌آید و مسئولان نیز در برنامه‌ریزی کشور هوشیارانه به دنبال گشایش بازارهای خود برای کالای خارجی با تکنولوژی بالا و همچنین سهمی از بازارهای صادراتی جهان هستند.
مرندی‌مقدم بیان کرد: از لحاظ تقاضا به استاندارهای بین‌المللی رسیده‌ایم اما تولیدات و عرضه ما به سطح استاندارها نرسیده است، بنابراین نباید در دوران پساتحریم به دنبال کالاهای یک‌بار مصرف باشیم و باید استاندارها را رعایت کنیم.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران تبیین کرد: ما شرایط اقتصادی پساتحریم و قانون ارتقای کیفی خودرو و مصوبات شورای عالی استاندارد را داریم که دولت و استاندارد را موظف به رعایت آن می‌کند و راه توسعه کشور نیز همین است. 
وی در ارتباط با اقدامات یک سال گذشته‌ی سازمان ملی استاندارد نیز خاطرنشان کرد: 100 هزار واحد تولیدی صنعتی در کشور داریم و از این تعداد 20 هزار و 195 مشمول استاندارهای اجباری هستند. در سال گذشته حدود 300 هزار مورد بازرسی از مراکز عرضه در بازار داشتیم که با توجه به 3 میلیون مرکز عرضه‌ی تولیدات، این تنها 10 درصد را شامل می‌شود.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: از این تعداد بازرسی 11 هزار و 249 مورد توقیف کالا و هزار و 300 مورد اعلام جرم شده است و در اقدامی دیگر نیز 3 هزار و 500 فرآورده تدوین استاندارد شده و با این تعداد امروز ما 27 هزار استاندارد ملی داریم.
مرندی‌مقدم تأکید کرد: برای رعایت استاندارد در کشور باید جرائم آن را بالا ببریم تا برای تولیدکننده، تولید محصولات غیراستاندارد باصرفه اقتصادی نباشد.
مدیر کل استاندارد خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: با توجه به شعار امسال روز جهانی استاندارد با عنوان 'استانداردها زبان مشترک جهان'، کشور باید به سمت ایجاد استانداردهای جهانی برای تولیدات خود پیش رود تا بتواند سهم خود از بازار جهانی را حفظ نماید.
علیرضا جمیع افزود: در این راستا باید سطح دانش عمومی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به حقوق خود در مواجهه با دستگاه های متولی ارتقا یابد زیرا اگر مردم حقوق خود را نسبت به دستگاه های متولی و واحدهای تولید و عرضه کالا بدانند در راستای ارتقای سطح استانداردها حرکت می‌کنند.
مدیر کل استاندارد خراسان رضوی در تشریح پنج وظیفه اصلی این نهاد گفت: تعیین، تدوین و انتشار استانداردهای ملی به استثنا مواد دارویی، اجرای استانداردها، اجرای سیستم بین المللی یکاها و کالیبراسیون وسایل سنجش، تایید صلاحیت شرکتها و موسسات بازرسی کننده، انجام فعالیتهای پژوهشی و کاربردی، نظارت بر واردات و صادرات کالاهای مشمول استاندارد از جمله این وظایف هستند.
جمیع ادامه داد: در این راستا طی یک سال گذشته 49 تدوین در زمینه تنظیم استانداردهای ملی، 96 تدوین در زمینه استانداردهای کارخانه ای، تایید صلاحیت 30 مرکز آموزشی و 164 آزمایشگاه همکار، پنج هزار و 475 مورد بازرسی فنی از مراکز تولیدی و خدماتی توسط این نهاد در سطح استان انجام گرفته است.
وی گفت: 260 کارشناس رسمی استاندارد در خراسان رضوی فعالیت دارند که طی یک سال گذشته انجمن کارشناسان استاندارد استان را برای نخستین بار در کشور تشکیل دادند.
**
در پایان این مراسم مفصل و پرشور، 13شرکت تولیدی نمونه‌ی خراسان رضوی در سال 1394 به لحاظ کنترل کیفیت معرفی شدند و از مدیران آنها با اهدای لوح وتندیس تقدیر به عمل آمد. البته همچنان که گفته شد، بسته‌ی ویژه‌ای نیز از محصولات هنری دختران همدم توسط خانم دکتر حجت به برگزیدگان مراسم اهدا گردید. 
لازم است همین‌جا مراتب تقدیر و تشکر صمیمانه‌ی مدیریت موسسه‌ی همدم را برای تلاش‌های برگزارکنندگان این مراسم شامل دست‌اندرکارن اداره‌ی کل استاندارد خراسان رضوی و همچنین همکاران موسسه‌، تقدیم و برای همه‌ی عزیزان آرزوی توفیق بیشتر کنیم.
تاريخ:  ۱۳۹۴/۷/۲۰ به اشتراک گذاشتن این خبر :    
 


معرفی این خبر به دوستان


نظرات
نقدی موجود نیست
نظر شما

امتياز کاربران 0 از 5

 
آدرس پستی : مشهد ، بلوار خیام شمالی ، خیابان عبدالمطلب ، عبدالمطلب 58

تلفن: 31732 (051)


تلفنخانه : 37111764 - 37111755 (051)
تلفن مستقیم مدیریت : 2 - 37112111 (051)
تلفن مستقیم معاونت : 14-37112113 (051)
پاسخگوی شبانه روزی: 6262 125 0935
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه خیریه دختران کم توان ذهنی و بی سرپرست همدم می باشد.

www.hamdam.org