موسسه خیریه توانبخشی دختران بی سرپرست و کم توان ذهنی
 هـمـــدم فتـح المـبین
www.Hamdam.org
انتخاب زبان: انگلیسی     0
امروز: سه شنبه ۱۴۰۳ چهارم دي

معاون استاندار خراسان رضوی در تالار همدم تاکید کرد:«معلول» نه، «انسانی با نیازهای ویژه»!
 

گرامیداشت روز و هفته‌ی جهانی معلولین، فرصتی است تا این روزها شاهد حضور بیش از پیش اقشار مختلف در موسسه‌ی همدم و اجرای مراسم و آیین‌های مختلف درآن باشیم.

از جمله‌ی این فعالیتها، حضور جمعی از خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌های گروهی به مناسبت روز جهانی معلولین در خیریه‌ی همدم  بود که البته به دعوت سازمان بهزیستی و میزبانی موسسه‌ صورت گرفت و دیروز را برای جامعه‌ی معلولین و یاری‌گران خیراندیش و نوع‌دوست، به خاطره‌ای خوش بدل کرد.

پیش ازآنکه نشست خبری رسانه‌ها با مدیر کل ومعاونین بهزیستی خراسان رضوی در محل مخصوص برگزار شود، اهالی رسانه، به همراه جمعی از کارکنان موسسه و همکاران بهزیستی به یکایک بخش‌های همدم سر زدند و از نزدیک، درجریان زندگی و آموزش دختران این خیریه  قرارگرفتند؛ برنامه‌ای که مثل همیشه با استقبال و نشاط فرزندان موسسه و توجه و تحسین خبرنگاران بازدیدکننده همراه شد.

پس ازاین برنامه، دکتر حمیدرضا پوریوسف، مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی، همراه با معاونین و همکاران، در نشست خبری که پیش از مراسم روز جهانی معلولین در تالار همایش‌های موسسه‌ی خیریه‌ی همدم(فتح‌المبین)، برگزار گردید، حاضر شد و گفت: 66 درصد معلولیت‌های استان منشأ ژنتیک و مادرزادی دارند که از طریق مشاوره و آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج، قابل پیشگیری است.

مدیر کل بهزیستی در این نشست خبری در خصوص مناسب‌سازی عمومی و محیطی نیز گفت: بر اثر اقداماتی که در سال 95 توسط بهزیستی، فرمانداری‌ها، استانداری و شهرداری‌های کل استان انجام داده‌اند رتبه‌ی مناسب‌سازی خراسان رضوی از 30 در سطح کشور به 14 ارتقا یافته که حرکت بسیار خوبی در زمینه‌ی مناسب‌سازی را نشان می‌دهدد.

رئیس جامعه‌ی معلولین مشهد نیز که در این نشست حاضر بود، گفت: مناسب‌سازی در زندگی روزمره معلولین، نقش حیاتی دارد و تمام زندگی آنها وابسته به همین موضوع است.

محمد ایمانی راد افزود: بسیاری از معلولینی که در سطح کوچه و خیابان ظاهر می‌شوند به خاطر نامناسب بودن محیط زندگی، به معنای واقعی کلمه، خطر را به جان می‌خرند و هر لحظه بیم آن می‌رود که در یک حادثه، جان خود را از دست بدهند.

وی وضعیت حمل و نقل عمومی در استان را «فاجعه» توصیف کرد و گفت: در شرایطی که تاکسی، اتوبوس، ایستگاه‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی و مسافرکش‌ها مناسب‌سازی نشده‌اند، معلولین بعضا از وسایلی استفاده می‌کنند که نه استاندارد است و نه بیمه و امکانات ایمنی به آن اختصاص می‌یابد.

ایمانی راد گفت: یکی از خواسته‌های اصلی و به حق معلولین، تصویب و اجرای هر چه سریعتر اصلاحیه‌ی قانون جامع حمایت از معلولین است.

وی تصریح کرد: خیلی از اجحاف‌ها و ظلم‌هایی که در حقوق معلولین می‌شود جنبه‌ی مجرمانه دارد و قوه‌ی قضائیه باید به این حوزه ورود کرده و از منافع معلولین به عنوان شهروندان عادی، دفاع کند.

در ادامه‌ی این نشست خبری، دکتر فیروزی، معاون توانبخشی بهزیستی استان، نیز ضمن ارائه‌ی آمارهایی، به سوالات خبرنگاران حاضر پیرامون آخرین وضعیت و شرایط معلولین خراسان رضوی، پاسخ گفت.

پیش از اتمام نشست خبری و مطابق برنامه‌ی از پیش اعلام شده، جمعی از معلولین استان، به دعوت جامعه‌ی معلولین وارد موسسه شدند و در تالار بزرگ همدم به انتظار شروع مراسمی نشستند که قرار بود درآن به مناسبت این روز مخصوص، از توانمندی‌های این قشر ویژه، تقدیر شود.

مراسم با اضافه شدن اعضای نشست خبری و نیز حضور معاون اجتماعی سیاسی استاندار خراسان رضوی شکل رسمی به خود گرفت و با تلاوت آیات الهی آغاز شد تا میهمان ارشد این مراسم، پشت تریبون قرار بگیرد.

معاون اجتماعی سیاسی استاندار خراسان رضوی در ابتدای سخنانش گفت: کلمه‌ی معلول باید از فرهنگ لغات ما حذف و واژه‌ی «انسانی با نیازهای ویژه» جایگزین آن شود.»

سیدجواد حسینی، افزود: اگر این نامگذاری جایگزین لفظ معلول بشود آنگاه این گروه بزرگ جمعیتی، از نظر نام‌گذاری، هیچ تفاوتی با سایر شهروندان نخواهند داشت زیرا همه‌ی ما، انسان‌هایی با نیازهای ویژه هستیم.

وی با اشاره به تلاش شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای اجرای ضوابط مناسب‌سازی محیطی و مبلمان شهری اضافه کرد: آرمان نظام اسلامی برای زندگی رفاه‌مند معلولین، ساخت شهرهایی است که دوستدار معلولین باشد و اگر چنین شهرهایی ساخته شود این شهرها دوستدار همه‌ی شهروندان و همه‌ی انسان‌ها خواهد بود.

وی اظهار داشت: در نگاه درست، معلولین واقعی کسانی هستند که بیشتر از معلولین، مواد غذایی، آب، انرژی، محیط زیست و امکانات اجتماعی را استفاده می‌کنند اما کارکرد و عملکردشان همراه با تخریب سایرین و پایمال کردن حقوق دیگران است و هیچ فایده‌ای هم برای جامعه ندارند بلکه فقط باعث اذیت و آزار مردم هستند.

وی پیشنهاد کرد: برای آنکه به شهر آرمانی دوستدار معلولین نزدیک شویم، شهرداری‌ها باید هر سال در هر شهر، یک خیابان را از تمام جهات و جوانب «متناسب‌سازی» کنند تا شهر آرمانی معلولین، در طی چند سال به منصه‌ی ظهور برسد و به تدریج شاهد ساخت شهر دوستدار معلولین باشیم.

وی با اشاره به توانمندی‌های معلولین گفت: معلولیت معادل محدودیت و ممنوعیت شرکت در فعالیت‌های اجتماعی نیست چون بر حسب قاموس آفرینش خداوند، وقتی یک نقص در یک عضو بدن ایجاد شود بقیه‌ی اعضا و جوارح، جای آن را می‌گیرند و وظیفه‌ی آن را به انجام می‌رسانند که نمود این مسئله در بسیاری معلولین دیده می‌شود.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی نیز که سخنران دیگر این مراسم بود،گفت: معلولین، دو دغدغه‌ی اصلی دارند که یکی از آنها عدم مناسب‌سازی محیطی و دیگری نگرش مبتنی بر ترحم از سوی جامعه است.

دکترپوریوسف با بیان اینکه در جوامع پیشرفته، معلولین زیادی را در سطح جامعه می‌بینیم گفت: دلیل این امر فراهم کردن زمینه‌های دسترسی آنها به امکانات زندگی اجتماعی در این کشورهاست اما متأسفانه در کشور ما، اغلب معلولین به خاطر اینکه زمینه‌ها و شرایط حضور آنها در محیط اجتماعی فراهم نیست نمی‌توانند از منازل خود خارج شوند و زندگی در انزوا را با سختی می‌گذرانند.

وی دلایل اساسی حضور نیافتن عادی معلولین در جامعه را دو علت بیرونی و درونی برشمرد و گفت: علت بیرونی آن است که افراد جامعه در مقابل معلولین احساس مسؤولیت اجتماعی نمی‌کنند و هنگامی که یک معلول را می‌بینند به جای احساس مسؤولیت اجتماعی به او ترحم دارند.

وی ادامه داد: اگر گروه‌های اجتماعی و از جمله معلولین، مطالبه‌گر حقوق و مطالبات خودشان نباشند، کسی حقوق آنها را تأمین نمی‌کند بنا بر این مطالبه‌گری نه تنها حق آنها بلکه وظیفه‌ی آنان و سایر شهروندان است که حقوق آنها را از دستگاه‌های اجرایی و مراجع فکری جامعه مطالبه کنند.

وی به تصویب اصلاحیه‌ی قانون جامع حمایت از معلولین در کمیسیون تخصصی مجلس در هفته‌ی گذشته اشاره کرد و گفت: امیدواریم این اصلاحیه در هفته‌های آینده در مجلس تصویب و به اجرا برسد تا مقداری از مشکلات معلولین که در نتیجه‌ی خلاء قانونی وجود دارد حل شود.

پوریوسف همچنین در زمینه‌ی پیشگیری از معلولیت گفت: بر اساس شنیده‌ها از کمیسیون تلفیق مجلس، اجباری شدن مشاوره‌ی پیش از ازدواج در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته و به تصویب هم رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: با تصویب این قانون در مجلس، همه‌ی افرادی که می‌خواهند ازدواج خود را در دفترخانه‌ها ثبت کنند باید مشاوره‌ ژنتیک را بگذرانند و هزینه‌های آن را دولت پرداخت می‌کند.

 
 
 
تاريخ:  ۱۳۹۵/۹/۱۵ به اشتراک گذاشتن این خبر :    
 


معرفی این خبر به دوستان


نظرات
نقدی موجود نیست
نظر شما

امتياز کاربران 0 از 5

 
آدرس پستی : مشهد ، بلوار خیام شمالی ، خیابان عبدالمطلب ، عبدالمطلب 58

تلفن: 31732 (051)


تلفنخانه : 37111764 - 37111755 (051)
تلفن مستقیم مدیریت : 2 - 37112111 (051)
تلفن مستقیم معاونت : 14-37112113 (051)
پاسخگوی شبانه روزی: 6262 125 0935
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه خیریه دختران کم توان ذهنی و بی سرپرست همدم می باشد.

www.hamdam.org